Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2015 11:13 - Прокуратурата да каже кой пусна чудовищата в МВР и ДАНС
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 3302 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  С чипове крадат тайни от МВР, "Таласъми" е за заблуда image Прокуратурата да каже кой пусна чудовищата в МВР и ДАНС

По време на 300-дневното източване на данни от информационната система на МВР, в част от техниката са поставени чипове. Целта е да се следи дистационно каква информация има в компютрите и тя да може да се краде. Това съобщиха за Фрог нюз източници от магистратурата.


Главният прокурор Сотир Цацаров обави, че в момента се разпитват лица, свързани с разработката "Червеи". Допълни, че е иззета техника, но не уточни каква. Предполага се, че за да бъде проверена от експерти за следи от проникване, как и защо е била "прослушвана" по време на скандалната разработка.

В процесорите са вкарани чипове от типа 3G. Аргументът е бил "защита от кражби и отстраняване на технически проблеми" от разстояние. Истината е, че в случая става дума за четене и източване на цялата информация от компютрите. Може да го направи всеки хакер или от център, където се съхраняват тайните, изтеглени по време на "Червеи". Чиповете дават възможност да се блокират компютрите по всяко време. Може да се извършва и дистационно наблюдение.

Нерегистрираните чипове не могат да се хванат от софтуера на операционната система, наблюдението или промяната на входящия и изходящия мрежов трафик. Накратко, може да се действа подмолно, да се крадат данни и да се манипулира информация.

Точно това е най-голямото престъпление, за което до момента не се говори, коментират експерти. Според тях, ако прокуратурата си свърши съветно работата, "Червеи" ще се окаже най-страшното престъпление срещу сигурността на страната. Тайни и оперативна информация вече може да са в ръцете на организираната престъпност, а за какво се използва - всеки може да се досети. Именно това много притеснява партньорските служби и дипломатически мисии в София. Те вече са поискали подробна информация дали са изнесени секрети около съвместни операции и акции на нашите служби с партньорски.

Експертите са на мнение, че осветяването на разработката "Таласъми", за която спомена Цацаров, е опит да се отвлече вниманието от "Червеи". "Таласъми" е по криминална линия и дори да има нередности по нея, тя е незначителна в сравнение с грандиозния скандал "Червеи". В продължение на 10 месеца е извършвана невиждана интервенция в масивите на МВР и скандалът тепърва ще набира скорост. Това, че някакъв полицай е бил подслушван по "Таласъми" няма нищо общо националното предателство, организирао и контролирано от висши шефове във вътрешното ведомство и службите. Главните действащи лица са били тогавашният министър Цветлин Йовчев, сега преподавател в Библиотекарския институт, председателят на ДАНС Владимир Писанчев, докторант в същия ВУЗ и шефката на Софийски граски съд Владимира Янева. Тя обаче е дала разрешение на някакво основание, предоставено й от МВР. Прокуратурата все още мълчи за Йовчев и Писанчев и не е ясно дали са привикани на разпит.

Мафията оглозга МВР и службите, сега прикрива следите, категорични са служители от системата. Те не вярват, че държавното обвинение ще стигне докрай, защото в него има магистрати, част от кръга #Кой и те няма да тръгнат срещу кукловодите си.
frognews.bg/news_86431/S-chipove-kradat-taini-ot-MVR-Talasami-e-za-zabluda




Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625289
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031