Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 12:22 - Безсрамници без имена
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3926 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 06.12.2017 13:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наскоро един общински чиновник, с когото  се познаваме от години се направи, че не ме познава. За малко бе извън лодката на властта, но го върнаха, защото явно им е ценен. Някакъв „вечен“ чиновник, чието име няма значение. Човече, което в частния бизнес няма да оцелее и един ден. Това човече е безименно, то е поредното, повярвало си, че щом има някаква власт е хванало Господ за шлифера. Подобни човечета са толкова жалки, че не заслужават дори да ги настъпиш. Но го настъпих, притиснах го и човечето подви опашка и избяга. Жалкото е, че такива човечета ни управляват. Имат реална власт и я упражняват. С това човече ще се занимая подробно друг път.

В кметствата е пълно с такива чиновници. Влязох по работа в малка стая в община Варна, там се бяха натъпкали 5 човека. Чиновници. Администрация, която се е охранила и специализирала да унижава гражданите. Жалка история! В яда си бившият кмет Кирил Йорданов ги нарече „тъпани“, но има „тъпани“, които от 30 години са в общините, по кметствата, в държавните институции. Веднъж отидох по работа в държавна институция. Мъж излезе от кабинета на чиновничката, почуках и влязох. Срещу мен стоеше женския вариант на Джаба Хътянина. Охранена, самодоволна чиновничка, която ме погледна злобно и каза: „Сега съм заета, излезте и изчакайте!“ Не беше заета, не правеше нищо, искаше да ме унижи. Погледнах я мило и казах: „Имаш два варианта: Да се обадиш на началника си и да говоря с него или да ти трясна тази папка по главата!“ Джаба се ококори, но разбра, че не се шегувам. Усмихна се мазно и измърмори: „Извинявайте, по какъв въпрос сте дошли?“

Няма друго средство освен скандала при сблъсък с подобни същества. Те не разбират от друго. Те са нагли, самодоволни и искат да ни унижат. Тези същества, на които плащаме заплатите с нашите данъци. Държавни плъхоци, които дори не плащат социални и здравни осигуровки, плаща им ги държавата – тоест ние. Повечето от тези мишки са назначени с връзки от някой роднина или приятел. Те имат гръб и го знаят. Не завиждам на читав началник, който управлява подобна пасмина. Не завиждам и на хилядите българи, които всеки ден се сблъскват с тези безсрамници и наглеци! И им препоръчвам: Да вдигат скандали, да говорят с началниците на чиновниците и да ги поставят на място. Няма друго спасение!

Има и читави чиновници. Любезни хора, които знаят, че са на мястото си, за да свършат работа, не да пречат и унижават. Но заобиколени от нагли мишоци, не им е лесно да работят. Защото безсрамниците и простаците се надушват бързо и се обединяват срещу свестните хора.



Гласувай:
4



1. getoveyoselph - Izvinqvam se za neuvajenieto
06.12.2017 12:51
"Наскоро един общински чиновник, когото познавам от години се направи, че не ме познава. " No ti ako si na negovo mqsto bi li se poznaval? Az ne bih se poznaval sus sebe si sus sigurnost, izvinete za neuvajenieto..
цитирай
2. rosiela - И в София
06.12.2017 14:13
е така.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2166895
Постинги: 1198
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031